Utbildning Powder/Ombre bryn
 
 
 
Nu erbjuder vi utbildning i tatuering av ögonbryn med maskin. Du kommer få lära dig den populära tekniken Powder Brows. Tatuering av ögonbryn ökar som behandling och efterfrågan hos kunderna ökar hela tiden. Vi kan med stolthet erbjuda Sveriges längsta utbildning inom kosmetisk tatuering med vår huvudlärare Pernilla.
 
Kursupplägg för grundutbildning i kosmetisk tatuering maskin. (Powder/ombré brows)
 
Måndag 09.00-15.00 Teori
 
Tisdag 09.00-15.00 Brynform och övning med maskin på latexhud. Samt övning av stråteknik (vi övar endast på dom första stråna framtill på brynet för att kunna göra kombinerad teknik)
 
Onsdag 09.00-15.00 Demonstration på modell med maskin Övning av tekniker på latexhud
 
Torsdag 09.00-15.00 Övning på modell
 
Fredag 09.00-15.00 Övning på modell
 
I den teoretiska delen går vi igenom
Historia
När kosmetisk tatuering inte är lämpligt
Kunskap och ansvar
Egenkontroll
Anmälningsplikt
Miljö & hälsoskyddsnämnden
Hygien
Blodsmitta
Läkemedelsverkets färglagstiftning
Pigment
Huden
Hudtyper och hudtoner
Färgläran
Baspigment
Tekniker
 
Priset för kursen är 30 400 kr exkl moms (38 000kr inkl moms) och i detta pris ingår även stort startkit med allt du behöver.
 
Att tänka på när du anmäler dig till utbildningen i kosmetisk tatuering.
 
Om du ska bedriva yrkesmässig hygienisk verksamhet där det finns risk för blodsmitta ska du anmäla din verksamhet minst sex veckor innan verksamheten är tänkt att starta. Detta eftersom det finns ett lagkrav på dessa sex veckor (38§ Förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd).
 
I samband med en eventuell anmälan och vid tillsynsbesök kontrolleras bland annat att nedanstående punkter är uppfyllda. Lokalen används inte till bostad eller annan verksamhet.
 
♦ Takhöjden i lokalen är minst 2,40 meter och golvytan för varje arbetsplats minst 5 m2.
♦ Väggar, golv och inredning är utförda i material som är lätt att rengöra.
♦ Lokalens tak, inklusive kanaldragningar och dylikt, kan också rengöras vid behov. Inga heltäckningsmattor eller andra textila mattor finns.
♦ Lokalen har en godtagbar luftväxling. Uteluftflödet bör vara minst sju liter per sekund och person som samtidigt vistas i lokalen. Temperaturen i lokalen är 20-24 grader.
♦ Det finns ett ventilerat städutrymme med utslagsvask i eller i anslutning till utrymmet, samt tillgång till varmt och kallt vatten. Det finns möjlighet för upphängning av städutrustning.
♦ Handfat med varmt och kallt vatten, flytande tvål och engångshanddukar finns i eller i nära anslutning till behandlingsrummet. Vid risk för blodsmitta finns även handsprit.
♦ Både personal och kunder har tillgång till toalett med handfat och flytande tvål och engångs- handdukar. Om det inte finns fler än fyra behandlingsplatser kan samma toalett användas.
♦ Det finns en separat diskbänk med ho för rengöring och desinfektion av redskap/instrument. När steriliseringsutrustning används finns ett avskilt utrymme för den. Det finns tillräckligt med plats för att skilja på rena och ej rena redskap/instrument. (Används engångsverktyg gäller inte detta) Det finns utrymme så att åtskild förvaring av arbetskläder och privata kläder är möjlig.
 
Betalning
Du kan välja att betala kursavgiften med faktura eller delbetalning. Vid delbetalning hjälper vi dig att göra en ansökan hos Resursbank och du lägger då upp betalningen så som det passar dig, helt räntefritt i upp till 1 år.
 
Kursavgift betalas ej tillbaka vid avbokning av kurs. Så fort betalningen kommit in skickas utbildningsmaterialet ut och när detta är skickat anses kursen påbörjad - köpet är då helt bindande och inga pengar kan återbetalas.
 
*Accepterande av köpvillkoren sker i samband med köp av utbildning.
 
 

 >>Boka tider>>