PRP
 
FÅ NYTT LIV I HUDEN
 
 
PRP (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma) -även kallad Dracula eller Vamyr behandling- är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Även hårbotten kan behandlas för att återuppliva avtagande hårväxt.
 
Med PRP behandlingar får man nytt liv i hud och hårbotten samt förnya cellerna. Resultatet ger en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud.
 
PRP har i många år använts inom idrottsmedicin och ortopedi och har de senaste åren börjat användas inom estetiska behandlingar.
 
Dr Daniel Sister är en av de ledande i världen när det gäller PRP behandling och har utvecklat och patenterat det behandlingskit som vi använder.
 
HUR FUNGERAR PRP?
Blodplättar (trombocyter) är små blodkroppar och deras huvuduppgift är att hejda blödningar som uppstått i kroppens blodkärl genom att täppa igen de öppna sår som uppstått. Trombocyterna styr blodets koagulering så att ett kompletterande koagel bildas som täpper igen såret. Bland dessa tillväxtfaktorer finns stamceller som bl.a. binder sig till blod-stamceller och stimulerar dessa till att växa och dela sig, och därigenom föröka sig, och även till celler som bygger upp fina kärl. I den primära (cellulära) hemostasen kommer proteiner från skadat kollagen i kontakt med blodplättarna. De aktiverade blodplättarna binds till kollagen och utsöndrar granula vilket leder till frisättning av adenosindifosfat och fibrinogen varvid vävnaden läker.
 
Med PRP får du en högre koncentration och aktivering av dessa tillväxtfaktorer.
 
 
PRISLISTA
PRP: ansikte eller håravfall på hårbotten: 2995:-
PRP: kur behandling på 3 behandlingar: 10% rabatt
PRP:kur behandling på 6 behandlingar: 15% rabatt
 
 
HUR GÅR EN BEHANDLING TILL?
Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom sk centrifugering och placeras sedan i sterila rör med en stabiliseringsfaktor där de aktiveras. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad / åldrad hud. Slutligen injiceras plasman med blodplättarna i de områden man vill behandla. Processen är poliklinisk och återhämtningen sker snabbt och utan problem.
 
HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?
30-45 minuter.
 
HUR MÅNGA BEHANDLINGAR ÄR NÖDVÄNDIGT?
Reaktionen på behandlingen varierar, för de flesta räcker det med 1-3 behandlingar/år. Mellan varje behandling skall det gå 8-12 veckor.
 
Det finns ingen gräns för antalet behandlingar som kan genomföras. Ansvarig behandlare kommer att utforma ett behandlingsprogram baserat på kundens hudtillstånd.
 
HUR SNABBT OCH VILKA RESULTAT KAN MAN FÖRVÄNTA SIG AV EN PRP-BEHANDLING?
Först kommer man att se och känna en svullnad. Under de närmsta dagarna och veckorna frigör blodplättarna tillväxtfaktor och pre-stamceller som ökar kollagenproduktionen och hudens struktur och ton förbättras successivt. Full förnyelse av kollagen tar upp till tre månader.
 
KAN ALLA HUDTYPER BEHANDLAS?
Ja, PRP-behandlingen kan användas på alla hudtyper och färger.
 
HUR LÄNGE HÅLLER BEHANDLINGEN?
Behandlingsresultat varierar, men i de flesta fall varar det i upp till 18 månader. Genom att kontinuerligt upprepa behandlingen man kan upprätthålla resultatet.
 
VILKA OMRÅDEN KAN BEHANDLAS?
Huden omkring och under ögonen
Kinder och haka
Käklinjen
Bröst och dekolletage
Händer och armar
Hårbotten
Alla andra delar av kroppen
 
VILKA BIVERKNINGAR KAN FÖRVÄNTAS?
Minimal svullnad och rodnad i 12-24 timmar efter behandlingen. Mindre blåmärken kan förekomma efter nålen.
 
VARFÖR SKA JAG VÄLJA PRP?
Det är enkelt
Det tas blod som vid ett vanligt blodprov, varefter det centrifugeras och injiceras igen.
Säkert
Ingen risk för infektion.
Ingen risk för utbuktningar eller klumpar.
Ingen risk för asymmetri.
Ingen risk för allergi.
 
Naturligt Patientens egen blodplasma används. Inga kemiska ämnen.
 
Billigt
Långvariga resultat och möjlighet att behandla flera områden samtidigt.
Jämfört med andra behandlingar är priset lågt för samma resultat.
Flexibelt
Kan användas tillsammans med mesoterapi eller microneedling.
Kan kombineras med Restylane och rynkbehandling.
Som behandling enbart eller snabbare återhämtning efter laser eller plastikkirurgi.
 
PRP ger inte en omedelbar “quick fix” som injektionsbehandlingar mot rynkor och fillers med Restylane, men skall ses som en långtidsinvestering. Men önskas snabba resultat så kan PRP utmärkt kombineras med de andra injektionsbehandlingarna.
 
Oavsett vilken behandling du önskar, kontakta oss gärna för konsultation.
 
 

 >>Boka tider>>