Skalp Pigmentering
Mikropigmentering för skalp (kosmetisk tatuering av huvudskalpen)
 
 
 
Lider du av Alopeci, fullständig eller lokal håravfall (Alopecia totalis, Alopecia areata) eller ärr på skalpen? Jag kan hjälpa dig!
 
Tyvärr står många människor, både män och kvinnor, inför problemet med håravfall. Enligt statistiken påverkar diffus alopeci (jämnt håravfall över huvudets hela yta) upp till 40% av befolkningen under 50 år. Många tror att det inte finns någon estetisk hjälp men med mikropigmentering kan vi hjälpa till när det gäller håravfall och hårförtunning.
 
Micropigmentation eller mikropigmentering som det också kallas har snabbt blivit en av de mest effektiva lösningarna för att täcka håravfall och gallring på hårbotten.
 
Mikropigmentering för skalp är en icke-kirurgisk behandling där detaljerade mikronålar för att fördela pigment i hårbotten används. Resultatet skapar utseendet av små hårsäckar som hjälper till att förtjocka och återställa utseendet på glesa hår och en skalp som lider av håravfall. Mikropigmentering för skalp är också effektivt för dem som lider av mindre hårförtunning eller har ett synligt ärr mellan hårsäckarna på huvudet. Genom att exakt replikera dina egna naturliga hårsäckar och hårfärg kan hårbotten mikropigmentering hjälpa till att stärka och tillsätta täthet till tunna områden, vilket ger en oupptäckbar illusion av tjockare, starkare hår.
 
Tekniken är den revolutionerande och det senaste som används i Europa och USA. Behandlingen är mycket populär bland klienter på grund av dess effektivitet och snabba resultat. Resultatet syns direkt efter behandlingen och den smärtfria och milda tekniken gör Mikropigmentering för skalpen ännu mer attraktiv.
 
Mikropigmentering för skalp kallas även för hårtattoo, huvudtattoo, hårbottens-tatuering, mikropigmentering, hårbottenpigmentering, hårsimulering och SMP: Scalpmicropigmentation.
 
HUR GÅR DET TILL?
Vid pigmenterings-processen införs färgämnet i det övre skiktet av huden genom mikropunkter med hjälp av en speciell PMU-maskin. Varje punkt upprepar ett individuellt rakat hårfollikel som tillsammans skapar illusionen av ett jämnt rakat huvud. Denna teknik kan också skapa effekten av tjockt hår.
 
Även om mikropigmentering i stort sett låter som en kosmetisk tatuering eller permanent smink så finns det viktiga grundläggande skillnader mellan teknikerna. Huvuddelen är att en speciell MSMP-enhet används för hår-mikropigmentering. Detta verktyg kännetecknas av en liten nåldiameter på 0,1 mm och möjlighet att injicera färg till ett litet avgränsade djup på endast 1,5 mm. Det här är verkligen ett detaljerat arbete, vilket ger ett mycket naturligt resultat och som också tar tid.
 
Den andra grundläggande skillnaden är att naturligt pigment används för mikropigmentering, utformat speciellt för hårbotten. Färgen som används i tatueringssalonger, kan ändra nyans över tid och få en blå eller röd underton. Pigmentet som jag använder för denna behandling är fri från kemikalier och färgen försvinner med åren utan att ändras i nyans. Efter proceduren är resultatet synligt omedelbart; det använda pigmentet orsakar inte allergier, du behåller den ursprungliga färgen i flera år och “håret” är jämnt fördelad.
 
HUR LÄNGE HÅLLER DET?
I genomsnitt över 5-6 år. Graden av absorption av pigmentet beror på hudens egenskaper – om skalpen är torr eller oljig, och på den egna livsstilen: hur ofta man exponerar skalpen för sol, vatten och hur ofta man svettas där.
 
HUR LÅNG TID TAR DET?
Proceduren delas oftast upp i två till tre sessioner beroende på hur stort området som ska behandlas är. Det kan uppstå lite rodnad efter behandlingen men den försvinner inom 24 timmar. Vi går igenom hur efterbehandlingen går till under våra sessioner.
 
SKÖTSELRÅD FÖR MIKROPIGMENTERING I HÅRBOTTEN
Det är viktigt att vidta nödvändiga åtgärder efter din skalp-behandling för att du ska kunna få det bästa resultatet när det gäller mikropigmentering i hårbotten. Precis som i alla andra pigmentering-procedurer man ska ta det lugnt genom att inte störa din kropps återhämtningsprocess. Det är viktigt att vila och lyssna på kroppen under den här perioden.
 
I hårbotten så kan det bildas sårskorpor efter behandlingen. Man ska absolut inte röra hårbotten för att det finns små öppna sår och dessa kan bli infekterade om du pillar för mycket.
 
DIREKT EFTER BEHANDLINGEN
• Vänta i tre dagar innan du tvättar håret. På den fjärde dagen går det bra att tvätta håret med ljummet vatten. OBS – inget schampo eller tvål dock!
• Undvik att träna, basta eller några andra aktiviteter som orsakar svettning.
• Efter sju dagar går det bra att tvätta håret med schampo.
• Under de första 30 dagarna är det viktigt att du undviker exponering för UV-strålar, intensiv svettning eller skada på hårbotten medan din mikropigmentering sätter sig.
• Om du vill raka huvudet ska du vänta ca fyra dagar med en rakapparat och två veckor med rakblad. Var försiktig så att du inte skadar hårbotten på det behandlade området – tänk även på att inte ta bort skorpor då det tar bort pigmenteringen.
 
LÅNGTIDSVÅRD
• Fortsätt för att undvika direkt exponering för starkt solljus och skydda dig från UV-strålar. Detta kommer att hjälpa behandlingen från att ”blekna” och ge dig ett bättre resultat med längre hållbarhet.
• Använd inte produkter som innehåller alkohol, framförallt SD-alkohol, denaturerad alkohol eller isopropylalkohol.
 

 >>Boka tider>>